Počinje Rast Fest u Slunju – od četvrtka do nedjelje koncerti i velik broj drugih sadržaja

June 5th, 20127:22 pm @

0


Počinje Rast Fest u Slunju – od četvrtka do nedjelje koncerti i velik broj drugih sadržaja

Pred nama je novo izdanje Rast Festa, jedinstvenog festivala u predivnoj prirodi rijeke Korane i Slunjčice u Slunju. Festival počinje u četvrtak 7. lipnja dok su glavni događaji predviđeni u petak i subotu, kad će  nastupiti velik broj bendova iz Hrvatske, uz goste iz BiH. Za poklonike punka tu su izvorni karlovački hc punk bend Carl Hunter.

U petak sviraju ST!llness (ZG/ST), Humanofon (KA), Poluobrezani (Bihać, BiH) i Hi-Fi (Slunj), dok će u subotu posjetitelje zabavljati Cirkus (Poreč), Carl Hunter (KA), Missing Link (ZD) i Udriground (DR), a oba dana atmosferu će upotpunjavati KingShango Soundsystem (ZG/PU) i FarOut (ZG), svojim reggae, dancehall i chill ritmovima.

Uz glazbu je pripremljen i program uličnih performansa. Iz Bihaća dolazi alternativni vatreni teatar Ignis Crew, održat će se UV Show u izvedbi Kesten Impro Cabaret Kolektiva iz Zagreba te VJ-ing projekcije LDN Visual artistice iz Venecije.

U sklopu festivala održat će se i sajam rukotvorina na ulicama Rastoka. Bit će tu nakita, keramike, slika, kristala, prirodne kozmetike, drvotvorina, instrumenata… Pripremaju se i radionice reciklaže papira i izrade biljne spirale, koju će voditi Alter Habitat te stvaranje lica iz das-mase i radionicu o kristalima uz Ooniemme Art.

Cijena festivalske ulaznice je 80 kn, a jednodnevna ulaznica za petak i subotu je 50 kn. Kampiranje je besplatno. Festivalske ulaznice mogu se kupiti u Aquariu Shopu (Varšavska 13, Zagreb), Dirty Old Shopu (Tratinska 22, Zagreb), Caffe baru Amadeus (Banjavčićeva 2, Karlovac), Caffe baru Vodena Ovca (Rastoke 9, Slunj) te na dva turistička info pulta u Slunju. Jednodnevne karte će se prodavati samo na ulazu.