Pžbuka

August 17th, 200610:42 pm @

0


Pžbuka

Pžbuka

U doba poslijeratne inflacije bendova četiri djevojke „zasićene“ poplavom muških bendova odlučuju se i same okušati u tamburanju. Nakon nekoliko mjeseci dogovaranja napokon pronalazimo prostor (atomsko sklonište s milozvučnim efektima jeke) a nedugo zatim i bend (Monosaharidi) s kojim ćemo ga dijeliti, pošto tada nismo posjedovale nikakvu opremu osim instrumenata. Prva proba održana je u veljači 1996. godine i tako službeno nastaje Pžbuka u sljedećoj postavi: Silvia – gitara, Tina – bubanj, Struja – vokal i Đez – bas.
Sada možemo priznati da taj početak i nije bio tako strašan s obzirom na činjenicu da je sviračkog znanja i iskustva imala jedino Silvia, dok smo mi ostali krenuli od nule. No, nakon par proba već smo imale nekoliko vlastitih stvari i ubrzo smo čak počele i nastupati.

Nakon nekog vremena u bend dolazi Gabi kao druga gitaristica, pa smo sve do Silvijinog odlaska iz benda svirale s dvije gitare. U međuvremenu, Struja počinje pjevati još i u bendu Starla Dick koji su se u potrazi za adekvatnim prostorom za probe također prikrpali i bukom popunjavali podzemlje atomskog skloništa :).
Nedugo zatim, pod sumnjivim i nikad razjašnjenim okolnostima, odlazimo iz skloništa i selimo se u drugu rupu, tj. na “Partizan”. Tamo je tada već svirala hrpa bendova i to je doslovno bilo gnijezdo karlovačkog undergrounda. U ljeto 1997. kod Dabe Pžbuka snima svoj prvi, a ujedno i poslijednji demo „The Power Muscles of Vagina“ koji se distribuirao putem B.O.M.-a. Nakon toga smo se polako razišle na sve strane (fax, posao, odlazak u Englesku na babysitting), pa tako Pžbuka prestaje s djelovanjem. Pžbuka je održala nekoliko koncerta u Hrvatskoj i koncert u legendarnom bečkom anarho squatu EKH s kojeg postoji i video zapis.

Mp3

DownloadPžbuka – Dosta! Dosta! Dosta!

DownloadPžbuka – No name

DownloadPžbuka – Don’t Watch TV…Because