Naelc Wonk

August 19th, 200610:44 pm @

0


Naelc Wonk

Naelc Wonk 1998

Bend je nastao 1998. godine, a osnovali su ga Gic (gitara), Mirac (bas) i Kiki (bubanj). Tada se u rupi slučajno našao Neno koji je pjevao sve dok se Struja nije vratila iz Engleske. Nakon kratkog vremena u bend kao drugi vokal dolazi prijatelj Marko. Njihova svirka je, kako oni kažu, bila fuzija više stilova: metala, hc-a, punka, rapa, a oni su to zvali moderni crossover.
Bend je održao hrpu koncerata diljem Hrvatske i Slovenije, a 2000. godine su snimili demo nazvan d.emo.d. 2002(?) iz benda odlazi Mirac, a na njegovo mjesto dolazi Gabi. Nakon nekog vremena odlazi i Marko. Bend se raspao 2003. godine, a iza sebe su ostavili nedovršenu studijsku snimku. Naime, nikad nije snimljen vokal i to je bio povod raspadu benda.

NAELC WONK biografija by Kristijan:

Naelc Wonk je nastao iz pepela nekolicine karlovačkih hardcorepunk bendova kao što su Scud, Kontra i F.O.D. Dugogodišnje prijateljstvo i inspiracija hardcorepunk glazbom i idejom te ogroman entuzijazam združili su nekolicinu nas u ponovni stvaralački osvit. Čitava stvar je inicirana negdje u ljeto 1998. godine iako je ideja vjerojatno postojala i prije negdje u eteru čekajući na realizaciju. Sjećam se tog ljetnog dana dok smo iščekivali koncert Motusa na sceni i provodili vrijeme do koncerta na Korani uz nezaobilazno anesteziranje alkoholom, što je u većini slučajeva jedan popratni ritual za većinu indolentnih panksa. No eto, depru na stranu, ovdje se započinje jedno novo poglavlje bar za nekolicinu nas. Prvu postavu benda čine: Mirac (kao glavni tekstopisac i basist), Gic (gitara), Neno (vokal) i Kiki (bubnjevi). U toj smo postavi odsvirali pokoji koncert, napravili nekoliko pjesama kada Kiki ode u armiju. Nakon povratka iz dolično odslužene ukazane časti od strane hrvatske vojske, bend nepokoren nastavlja sa radom sa Strujom (Marijom) umjesto Neshe na vokalu.
Uskoro u bend dolazi i Marko na drugi vokal. Radimo nove pjesme te krajem 2000. godine snimamo prvi i zadnji cd u diskografiji benda. O pojedinostima neizlaska drugog albuma možda nekom drugom prilikom. Nakon snimljenog albuma slijedi impresivan broj koncerata po Sloveniji i Hrvatskoj, nakon čega započinje postepeno raslojavanje benda. Prvo odlazi Mirac pa čudnom, ali nenamjernom koincidencijom na bas dolazi Gabi. Uskoro odlazi i Marko pa ostajemo s jednim vokalom. Iako je Gabi u bend unijela puno vedrine i stvaralačkog duha, uspijevamo odsvirati još poneki koncert te nakon nekoliko mjeseci stagniranja u proljeće 2003. agonija doživljava svoj završetak. Ovim putem bi se zahvalio svim dragim ljudima koji su ostavili dio sebe u stvaralaštvu benda i svim prijateljima i bendovima koji su nam pružili nesebičnu podršku.

Mp3

DownloadNaelc Wonk – D.Town