Autoincest

August 17th, 200610:43 pm @

0


Autoincest

Autoincest

Autoincest je nastao u proljeće/ljeto 1997., kad su se na cugi našli Srki, Čips i Damba. Taj dan im je bilo valjda jako dosadno pa su odlučili da bi mogli malo svirat. Usput su sreli Gicka i pitali ga jel’ bi svirao gitaru. Srki, koji je tek pristigavši s privremenog rada u Austriji već prihvatio ponudu da svira u zagrebačkom Motusu, prihvatio se bubnja u ovom karlovačkom projektu. Gicko iz Kontre uhvatio se gitare, dok je dužnost vokalista i ritam gitarista požrtvovno vršio Čips iz Scuda. Damba se razočaran neuspjelim osnivanjem gažerskog banda kojim bi mogao zaraditi pokoju kunicu na svadbama, prihvatio basa i svoje stare ljubavi s početka osamdesetih – punka.
Bend se naziva AUTOINCEST, a Damba već nakon prve probe u potrazi za boljim životom odlazi u Dansku, potom Švedsku gdje se preko veze zaposlio kao pekar. Upražnjeno mjesto popunjava Jasminka (iliti Đez(va)) koja je u to vrijeme svirala u Pžbuki. Bend se lagano uvježbava po raznim rupama, te u kratkom razdoblju uspjeva održati nekoliko koncerata.
Nekoliko dana nakon ulaska u 1998. godinu, točnije 3. siječnja, Autoincest se zaputio u studio Šišmiš u Velikoj Gorici, te snimio pet pjesama. U planu je bilo objavljivanje materijala u obliku vinila, odnosno 7” singla u izdanju “Dirty Old Town”, ali sve je nažalost propalo, pa snimka nikad nije ugledala svijetlo dana. I tako su opet zapali u nekakvu letargiju, svatko se okrenuo svojim obavezama. Srki vidi da tu “nema kruha” i ponovo odlazi u Beč, pa se naizgled privremeni prekid podosta odužio. Tako je Autoincest otišao u povijest … kao i najplodnije razdoblje karlovačkog undergrounda. Nakon Autoincesta uskoro se raspadaju Scud (ovaj put definitivno), Pžbuka, Kontra i ostali značajniji karlovački bendovi. Jedino neumorni HC entuzijast Gicko još ostaje aktivan na sceni u bendu Naelc Wonk.

2003. godine stara ekipa se ponovo susreće i odlučuju obnoviti ovaj bend s Vrićom iz F.O.D. na gitari, tako da možemo reći da ovaj bend, sada pod nazivom Carl Hunter, na neki način danas još uvijek djeluje.


Mp3

DownloadAutoincest – Zero