Ponovno u Črnomlju (Kolumnoport s koncerta Carl Hunter-a)

March 3rd, 20086:34 pm @

0


Ponovno u Črnomlju (Kolumnoport s koncerta Carl Hunter-a)

Evo, vratili se živi i zdravi iz Črnomlja, prijateljskog gradića u slovenskoj Beloj Krajini gdje su mnogi od nas u mladosti stalno dolazili na raznorazne koncerte, a naravno i svirali više puta. Ovog puta smo gostovali kao predgrupa legendarnom slovenskom bendu Industbag iz Metlike, koji je vjerojatno jedini bend koji još uvijek svira a da je nastupio na Novom Rocku 1981. godine, festivalu koji je definitivno na ovim prostorima puno utjecao na dolazak novog vala i konačno, jačanje punk pokreta.

Klub je bio i ostao jebenica, ali nas je ovog puta dočekao u sasvim novom ruhu. Besprijekorno ofarban klub s novim stolovima i šankićima, obnovljenim stageom i bez pepeljara. Po slovenskom antipušackom zakonu nema pušenja u klubovima, pa je vecina ljubitelja dima morala pluća hraniti ispred ulaza. U gužvi nisu izostale niti joškaste Slovenke koje su još pred kraj prošlog stoljeća za mnoge Karlovčane bile razlog odlaska na vesele izlete u Metliku i Črnomelj. Najviše su nas, naravno, oduševili prijatelji iz Metlike (Rok, Marusha, Livio, Crni i ostali) koji su na koncert dosli u velikom broju, izmeđju ostalog i radi nas da nas vide čuju i da popijemo zajedno po koju. Nije izostao ni support karlovačkih snaga koji su se u jednom autu takodjer uputili na punk zahebanciju u Sloveniji. Epilog je bio vrlo izvjestan, more pivi oko nas, brutalno bombardiranje rundama tako da smo jedva uspjeli potrošiti koji euro.

Svirka je za CH u mnogocemu bila eksperiment, jer smo po prvi puta (nakon 1999. godine) nastupili kao četvorka i to s novim bubnjarom. Srki je zbog poslovnih obveza ovog puta bio sprijecen pa je na bubanj uletio gitarist Vrića. Začudo, posao je obavio solidno, pa nisu izostale pohvale, ali i čudjenje zbog multiinstrumentalnosti našeg mladića koji se vesel zbog dobro obavljenog posla odmah nakon svirke bacio u faf.

Industbag je poslovično dobro odradio svoj nastup kako i priliči bendu njihove reputacije i staža. Sve u svemu, odlican provod u deželi i posebno zadovoljstvo jer nam strogi čuvari šengenske granice nisu priuštili jebanje zbog opreme i slične gluposti, već su bili totalno nezainteresirani za našu malu ekspediciju… Nadamo se da ce tako biti i sljedeći put i to sto prije;)))