Death By Stereo u Karlovcu

May 16th, 20108:46 pm @

0


Death By Stereo u Karlovcu

Nakon što su engleski Concrete Sox pod, nazovimo to čudnim okolnostima, prekinuli europsku turneju na kojoj su trebali gostovati i u Karlovcu na tradicionalnoj zabavi pod nazivom “30 godina karlovačkog panka”, organizatori nisu posustali nego u lipnju dovode u Karlovac, a i u Hrvatsku po prvi put, kalifornijsku koncertnu atrakciju pod imenom Death By Stereo.
Death By Stereo bend je iz Fullertona (Kalifornija), a u ovih petnaestak godina postojanja obišli su cijeli svijet nekolicinom turneja, stekli poveću bazu fanova i epitet vrhunske live izvedbe. Snimili su pet studijskih i jedan live album (Indecision, Epitaph), a najnoviji album, “Death Is My Only Friend”, objavljen prošle godine, snimljen je za Serjical Strike Records, diskografsku kuću Serja Tankiana iz System Of A Down. Upravo će ovaj album Death By Stereo promovirati ovogodišnjom europskom turnejom. Muzika koju izvode Death By Stereo je hibrid punka, hardcorea i metala, s mnogo solaža, metal rifova i melodija. Teško ju je opisati, jer od početka je dosta evoluirala zahvaljujući čestim promjenama postave (pet različitih gitarista, dva basista i četiri bubnjara). Od prvog albuma (If Looks Could Kill, I’d Watch You Die) do predzadnjeg (Death For Life) njihov zvuk se promijenio iz punk rocka s hardcore elementima u više metalski žanr, s manje utjecaja punka i hardcorea. Možda će ipak njihov glazbeni stil opisati miks bendova koje Death By Stereo navode kao svoje utjecaje, a to su Bad Brains, Bad Religion, At The Gates, Suicidal Tendencies, Madball, Sick Of It All, Minor Threat, Descendents, Slayer, Judas Priest, Black Flag i Iron Maiden.

Death By Stereo

Više o Death By Stereo možete saznati na sljedećim linkovima:

deathbystereo.com/blog/
myspace.com/deathbystereo
facebook.com/deathbystereo

Na ovom koncertu pod tradicionalnim nazivom “30 godina punka u Karlovcu”, koji se održava peti jubilarni put će im se pridružiti sljedeća ekipa:

Me As Well – po godinama vjerojatno najmlađi karlovački punkrockeri, no po stažu među starijim bendovima. Sviraju od 2006., do sada su izgradili već svoj prepoznatljivi stil (mješavina Rancida, NOFX-a, Brat Packa i Pennywisea) i skupili popriličan broj nastupa. Trenutno snimaju album koji bi ove godine trebao ugledati svjetlo dana.

Treaviit – po godinama među starijom generacijom, no ovaj bend je svježi projekt ekipe koja je svirala/svira i dalje u bendovima kao što su Acrania, Naelc Wonk, Kontra, Flaster Of Disaster, Motus i Carl Hunter. Sviraju hardcore s pank i metal elementima, a sami znaju izjaviti da sviraju “krlju”. Ovo im je premijerni gig, i odlična prilika da pogledate kako taj miks zvuči uživo.

Petnaesti Čeh – u ovoj ekipi po stažu i godinama u srednjoj kategoriji, sviraju hardcore punk u stilu Tragedy, To What End?, From Ashes Rise i old school hardcora. Nedavno su snimili promo materijal koji će uskoro biti dostupan za download na njihovoj MySpace stranici. Ovo im je prvi nastup u Karlovcu.

Line-up još nije finaliziran, jer se čeka definitivna potvrda Scuda, karlovačkih hardcore legendi koje nije potrebno previše ni predstavljati. U punoj snazi od 1993., pioniri hardcorea i straight edge filozofije u Karlovcu (ali i u regiji), nakon nekoliko godina stanke i ponekim promjenama postavi vraćaju se u velikom stilu na drugom izdanju “30 godina punka u Karlovcu” u ŠSD Mladost gdje su gostovali i Cockney Rejects. Trenutno rade na novom materijalu koji bi također trebao izaći ove godine.

Koncert će se održati 17.06. na košarkaškom igralištu Šanac, a cijena ulaznice iznosi 60 kn.

Pretprodaja karata: Dirty Old Shop (Zagreb), Amadeus (Karlovac) i Cohiba (Karlovac).

Satnica:

Šanac se otvara u 19:00

20:00 – TREAVIIT
20:30  – PETNAESTI ČEH
21:10 –  ME AS WELL
21:50  – SCUD
22:45 – DEATH BY STEREO