30 let KA punka v Ljubljani

March 20th, 20119:38 am @

0


30 let KA punka v Ljubljani

Kot prvi, bodo nastopili mladi, komaj 20 letni ME AS WELL, ki z dvema lead vokaloma (basistka in kitarist) preigravajo punk glazbo tako, kot jo vidi in doživlja tovrstna generacija. Njihov nastop je energičen, poln nepresušne energije, upodobljene v melodičnih in pogosto core-ovskih elementih, ki se prenašajo z odra direktno na občinstvo.

Drugi bodo nastopili stari “old school”, bolj novovalni, kot punkerski TAHIJEVI KMETOVI, ki so po letu 1981, naredili ponovni reunion z novo pevko (slovenko, ki poje v hrvaščini). Zbrali so se samo za festival 30. let KA PUNKA leta 2008, v Karlovcu (kot zvezde festivala so nastopili Cockney Rejects). Pravijo, da jim je bilo všeč, zato so nadaljevali svojo zgodbo in po 2 letih, ponujajo izjemno zanimiv in po komadih popolnoma nepredvidljiv nastop. Klasična postava kitara, bas, boben in vokal, konstantno dviguje tempo od začetka, pa vse do čistega punkerskega konca.

Kot tretji, bodo prišli na oder P.S.D. (PRIJE SVEGA DISCIPLINA), ki so v pravem pomenu besede klasični punkerji. Igrajo pravi prvinski punk, kot ga je potihem ustvaril bog 1974 in je eksplodiral konec leta 1976. Skupek dveh močnih kitar, ki nenehno “pržita” ter uigrana ritem sekcija, enostavno ne pustijo Branetu (vokal), da bi miroval vsaj kakšno sekundo. Tako kot Tahijevi kmetovi, so se tudi P.S.D., zbrali za omenjeni festival, ki so ga “by the way” tudi organizirali ter po uspešno organiziranem festivalu, tudi sami nadaljevali z lastnim ustvarjanjem ter koncertiranjem. Dejansko lahko rečemo, da je festival dal nov zagon in energijo vsem Karlovačkim skupinam, ki so pričele s ponovnim oživljanjem Karlovačke punk scene.

Za konec bodo nastopili legendarni, v Sloveniji že kultni CARL HUNTER, ki jih ni potrebno posebej predstavljati. Močni predstavniki sodobnega punka, z veliko hard cora, vendar nikoli čezmejnega. Generacijsko gledano, so v najboljših zrelih letih, nekje med Me as well in Tahijevi/P.S.D. Ponudili nam bodo prvovrstno glazbo, vredno vseh svetovnih klubskih odrov. S stalno podporo Nogometnemu klubu Karlovac, v boju za prvo hrvaško ligo, so pridobili tudi veliko oboževalcev izven punkovskih krogov. Njihove navijaške pesmi so stalni repertoar na stadionih širom Hrvaške. Neverjetni bobnarski udarci, ki prihajajo izpod bobnarjevih palic, so pokriti z basom v opozitu njihove cool basistke. Hiter, energičen ritem, dopolnjuje zvok dveh uničujočih in energičnih kitar, ki vokalistu enostavno ne data dihati. Za seboj imajo že 3 studjiske albume in vedo kako in kaj se streže zvestemu občinstvu.

Vredno ogleda, Vabljeni v njihovo družbo.